Hoe is het nu met…?

In deze blog vertellen wij jullie over waar de oude trainees zijn geland na hun 2-jarige avontuur bij gemeente Hollands Kroon. Zoals jullie kunnen lezen, heeft iedereen zich enorm ontwikkeld en zijn ze allemaal alle kanten uitgevlogen!

Émilie 

Émilie heeft haar plek gevonden bij team Duurzaamheid. Zij zet zich in voor een toekomstbestendig Hollands Kroon. Bij team Duurzaamheid houdt Émilie zich bezig met de transitie naar een circulaire economie en met klimaatadaptatie. Hoe zorgen we dat Hollands Kroon in 2050 volledig circulair en klimaatadaptief is ingericht? Wie en wat hebben we daarvoor nodig? Voor klimaatadaptatie doet Émilie ook veel werk in de regio. Zo vertegenwoordigt ze de Noordkop in de werkregio HHNK, en coördineert zij de samenwerking tussen de gemeenten in de Kop. 

Joost 

Joost wist na het traineeship in tegenstelling tot de andere trainees nog niet precies waar zijn hart precies lag binnen de organisatie. Wat hij wel wist was dat hij het enorm naar zin had en hij graag bij Hollands Kroon wilde blijven. Joost tekende in goed overleg een halfjaarcontract om dit uit te gaan zoeken. In deze periode nam hij verschillende taken, opdrachten en projecten aan. Zo zit Joost onder andere bij de altijd gezellige Webredactie, werkt hij met het ambitieuze Team CUIPS aan de nieuwe wet inburgering en probeert hij de complexe omgevingswet in een overzichtelijke infographic te gieten.  

Dit deed Joost met zoveel plezier dat zijn mentor in een gesprek over zijn toekomst suggereerde om eens met het Flexteam te gaan praten. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels is Joost vast teamlid van het Flexteam en doet hij allerlei verschillende soorten opdrachten en taken die vanuit de organisatie binnenkomen. Het nieuwe team heeft hem een warm welkom gegeven en ze zijn zelfs al een keer heerlijk wezen lunchen bij collega Eliza in Heiloo. De volgende teamlunch staat alweer gepland en Joost is zelf ook een keer aan de beurt… Tips en suggesties voor lekkere recepten mogen doorgestuurd worden! 

Naast zijn werk bij Hollands Kroon probeert Joost een zoontje zo goed en kwaad als het gaat op te voeden en is hij druk met sporten, lezen, LEGO, gamen en zijn vrienden en familie zien. Het traineeship was niet altijd even makkelijk voor Joost, maar hij heeft in twee jaar heel erg veel geleerd. Niet alleen over werk maar ook over zichzelf. Joost mist zijn oud-collega trainees wel enorm (ook al werken er nog vier bij Hollands Kroon), maar gelukkig staat de het volgende oud-trainee etentje alweer gepland! 

Astrid 

Astrid houdt zich binnen team Ruimtelijke Ontwikkeling bezig met erfgoed. Dat doet zij door eigenaren van monumenten te adviseren, initiatieven waarbij erfgoed een rol speelt te beoordelen, een nieuwe visie op kerkgebouwen op te stellen en is zij eerste aanspreekpunt voor historische verenigingen. De opsomming met dingen die zij doet kan ze met gemak nog veel langer maken, de werkzaamheden zijn zeer divers. Zo zijn ze in team RO bijvoorbeeld ook druk bezig met de voorbereiding op de Omgevingswet. Dat gaat namelijk een hele hoop veranderen in het fysieke domein! Daarnaast is ze gestart als HK Gids om nieuwe collega’s een handje op weg te helpen zodat zij hun draai zo snel mogelijk vinden in de organisatie. Het traineeship heeft ervoor gezorgd dat Astrid een hoop van de organisatie heeft kunnen ontdekken en er daardoor achter kon komen op welke plek zij in de gemeente het beste zou passen. Astrid kijkt er naar uit om nog vele jaren in deze toffe zelfsturende organisatie te werken. 

Claudia 

Claudia is na haar traineeship aangesloten bij team Bedrijvigheid. Binnen dit team houdt ze zich bezig met de economische zaken binnen de gemeente en dan hoofdzakelijk met de agrarische sector en datacenters. Twee onderwerpen die veel raakvlakken met elkaar hebben. Om de agrarische sector binnen Hollands Kroon een extra impuls te geven heeft ze het koersdocument agrarische sector vormgegeven. Dit is een visie op de toekomst van de agrarische sector in Hollands Kroon en het geeft aan waar we als gemeente de komende jaren aan willen werken. Met de actiepunten uit het koersdocument gaat Claudia de komende jaren aan de slag. Binnen het dossier datacenters houdt ze zich bezig met alles dat komt kijken bij de datacenters Agriport A7. Zo is Claudia bijvoorbeeld bezig met de landschappelijke inpassing van datacenters langs de A7 en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de ‘blokkendozen’ in de toekomst beter ingepast worden in het landschap. 

Cas

Ik kijk terug naar een mooie tijd naar mijn traineeship. We hebben veel mooie dingen beleefd met onze trainees, maar soms ook wat minder mooie. Ik vond soms de werkdruk wel aardig groot. Ook hadden we vele uitdagingen met Corona, waardoor we ruim 1,5 jaar van ons traineeship thuis hebben doorgebracht. Dit was wel jammer voor de binding met je medetrainees en collega’s van Hollands Kroon die je hierdoor soms miste. 

De traineeship bij Hollands Kroon heeft mij verder wel ontzettend veel gebracht. Zo heb ik heel veel geleerd hoe je projectmatig te werk moet gaan bij de gemeente. Ook heb ik vele inzichten gekregen wat ik leuk vind in een baan en wat ik minder leuk vind aan een baan. 

Dit heeft mij uiteindelijk gebracht dat ik bij de gemeente Texel aan het werk ging. Dit was wel een gemeente die weer ander werkt dan gemeente Hollands Kroon. Er hangt een andere cultuur en er zijn ook managers op de werkvloer. Hier moest ik weer flink aan wennen na 2 jaar dit niet te hebben gehad. Ik werk bij gemeente Texel momenteel als project coördinator voor de Eilandse Aanpak waar we preventief de middelengebruik onder de jongeren proberen terug te brengen met alle samenwerkingspartners. 

Een gedachte over “Hoe is het nu met…?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: