De kop is eraf

De eerste 12 weken zitten erop. Wat ging dat snel zeg! Ik ben het avontuur als trainee bij Hollands Kroon begin september aangegaan. Mijn eerste baan bij een gemeente.  Wat gaat dat brengen? 

Hoe zag de eerste week van het traineeship eruit?  

Maandagochtend om 10 uur liep ik, samen met de andere trainees, de deuren van het Kroondomein door. Een goed gevoel over deze gemeente had ik eigenlijk al, maar ’t is natuurlijk altijd even spannend of dit gevoel bevestigd wordt. Eenmaal binnen werden wij enthousiast ontvangen door Michiel, Stasja en Corine. Dat is nog eens fijn binnenkomen!! Ook kregen we te horen aan welke projecten we het eerste half jaar gaan werken.

De hele eerste week van het traineeship stond in het teken van kennismaking. Kennismaken met elkaar, de collega’s, de organisatie, het Kroondomein, met systemen, enzovoort.  

En toen begon het traineeship natuurlijk pas echt? 

Het traineeship duurt twee jaar en die tijd wil ik optimaal benutten om zoveel mogelijk kennis en ervaring op te doen. Hartstikke fijn dat de gemeente Hollands Kroon daar hetzelfde over denkt en dit mogelijk maakt!  

In de eerste maand zijn we als zes dolle stieren van start gegaan met onze allereerste gezamenlijke opdracht: het Dienstverleningsonderzoek. De perfecte gelegenheid om met alle teams kennis te maken en in gesprek te gaan. Tijdens deze gesprekken hebben we onder andere in kaart gebracht wat excellente dienstverlening voor de teams betekend en hoe zij daaraan bijdragen. Daarnaast hebben we in beeld gebracht hoe de teams excellente dienstverlening in de toekomst voor zich zien en wat zij nodig hebben om dit te blijven bieden. Nu, drie maanden later, hebben we het onderzoek afgerond. De uitkomsten mogen we binnenkort presenteren aan DT. Spannend!      

Ook ben ik een dag met Guido op pad geweest van team MOR. Guido heeft alle mooie plekjes van de gemeente laten zien. Het was een gezellig en zonovergoten dag. Ik wist het al, maar nu weet ik het zeker; ik werk voor een prachtige gemeente!  

Tot slot: de eerste indrukken 

12 weken bezig als trainee en zoals je leest so far so good! Ik heb in die korte tijd al veel geleerd en gezien en zit goed op mijn plekkie! Ik ben warm verwelkomd door mijn nieuwe collega’s, waardoor ik mij snel thuis voelde en lekker mezelf kan zijn. Met name de balans tussen groeien/ontwikkelen en een fijne omgeving met fijne mensen zorgt ervoor dat ik iedere dag happy aan het werk ga!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: