Elk einde is een nieuw begin

Nog maar een paar dagen en dan zit ons traineeship er na twee drukke, leerzame en vooral leuke jaren er toch echt op. Op 1 september 2021 starten vijf enthousiaste nieuwe trainees vol goede moed met hun tweejarige avontuur bij de gemeente Hollands Kroon. En wat een avontuur was het! In deze allerlaatste blog vertellen we je kort wat elke trainee na het traineeship gaat doen. Want hoe jammer we het ook vinden stopt de wereld voor niemand met draaien en is het einde nu echt in zicht. Maar niet getreurd want elk einde is een nieuw begin!

Cas Knol

Het traineeship is door de diverse werkzaamheden bij uitstek geschikt om erachter te komen waar je goed in bent, wat je leuk vindt en waar je passie ligt. En dan kan het zomaar dat je tot de conclusie komt dat dit NIET bij de gemeente Hollands Kroon is. En dat is ook helemaal niet erg! Sterker nog, dat is een inherent onderdeel ervan.

Cas kwam er tijdens zijn laatste twee individuele traineeprojecten achter dat zijn hart in het sociaal en maatschappelijk domein ligt. Hij startte een project om kinderen van Hollands Kroon op gezond gewicht te krijgen en te houden, en hij deed onderzoek in samenwerking met drie enthousiaste jonge inwoners van de gemeente naar de effecten van corona op de jeugd. Inmiddels is Cas begonnen aan een mooie nieuwe uitdaging in onze buurgemeente Texel. Samen met een team collega’s pakt hij het roken en overmatig drank- en drugsgebruik onder de Texelse jeugd aan.

Zo zie je maar dat er voor elke deur die er dicht gaat een nieuwe opent!

Het jongerenonderzoeksteam

Astrid Zwaag en Émilie Bevers

Zowel Astrid als Émilie hebben hun draai gevonden in de organisatie en hebben beiden een even interessante als uitdagende functie gevonden die hun past als een oude jas. Zo is Astrid al bijna een half jaar adviseur Erfgoed binnen het Team Ruimtelijke Ontwikkeling. Wat misschien niet iedereen weet is dat Astrid hiervoor docent geschiedenis is geweest en geschiedenis één van haar grootste passies is. Toen de kans om adviseur Erfgoed te worden voorbij kwam greep ze die dan ook met beide handen aan! Inmiddels heeft ze haar handen vol aan monumenten, cultuurhistorie en archeologie. Ze is onder andere bezig met de organisatie van Open Monumentendag 2021, dus hou zaterdag 11 en zondag 12 september alvast vrij in uw agenda!

Archeologisch opgraving op Wieringen

Émilie heeft net als Astrid echt haar plekje gevonden binnen Hollands Kroon. Zij houdt zich binnen Team Duurzaamheid bezig met de onderwerpen circulaire economie en klimaatadaptatie. Samen met haar groene collega’s zet Émilie zich dagelijks in om van Hollands Kroon een duurzame, groene en fijne gemeente te maken die klaar is voor de toekomst. Nobel en eervol werk lijkt ons!

Joost de Vries en Claudia Huitema

Joost verdeelt na een turbulente periode momenteel zijn tijd tussen Team Online en een project voor Team CUP. Voor Team Online houdt hij zich bezig met het up-to-date houden van de website van Hollands Kroon en doet hij allerlei projectjes. Samen met Team CUP en VluchtelingenWerk is Joost bezig met het opzetten van een onderzoek onder statushouders naar hoe zij hun welkom en opvang ervaren in onze gemeente.

Wist je dat Claudia samen met haar vriend bezig is met het ontwerpen en laten bouwen van hun eigen droomhuis in onze gemeente? Daarnaast heeft ze het enorm druk met opzetten van een nieuwe en veiligere manier van het registreren van arbeidsmigranten in de Noordkop en houdt ze zich nog bezig met de toekomstvisie van de agrarische sector. Na het traineeship gaat ze verder als Adviseur Economische Zaken en is ze verantwoordelijk voor Agriport en de datacenters in onze gemeente en zal ze zich bezig blijven houden met de agrarische sector.

Elk einde is een nieuw begin

Zoals je hebt kunnen lezen is elk einde een nieuw begin en is iedereen op zijn of haar manier op een mooie plek terechtgekomen na het traineeship. Linksom of rechtsom heeft iedereen zich in de afgelopen twee jaar enorm kunnen ontwikkelen als werknemer maar zeker ook als mens. We kunnen allemaal trots zijn op wat we hebben bereikt en geven bij deze met alle vertrouwen het stokje over aan de nieuwe lichting trainees!

Een paar hoogtepunten van de afgelopen 2 jaar

Een gedachte over “Elk einde is een nieuw begin

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: