De vier superkrachten van een supertrainee

Superhelden. Wie houdt er nou niet van? Van Spider-Man tot Professor X en van Wonder Woman tot die leuke wasbeer uit Guardians of the Galaxy. Je hoeft je favoriete streamingsdienst maar aan te zetten en je wordt bedolven onder de superhelden. Ze zijn er in alle maten, smaken, soorten en vormen. Ondanks hun (vaak indrukwekkende) superkrachten blijken de meeste superhelden aan het einde van de dag ook maar mensen (of wasberen!) te zijn. Wat dat in vredesnaam met het traineeship te maken heeft vraag je je af? Dat lees je hieronder!

Ze zeggen altijd dat kleren de man maken. Helaas maakten ze geen Iron Man van mij…

Tijdens mijn anderhalf jaar als trainee heb ik helaas nog geen telepathische krachten mogen ontwikkelen, schieten er ook (nog) geen rode lasers uit mijn ogen en blijf ik gewoon een bleke jongeman met een beginnend coronabuikje als ik boos word. Wel wil ik vanuit mijn eigen persoonlijke ervaring en die van mijn medetrainees vier superkrachten uitlichten die goed van pas kunnen komen als jij één van de gelukkige supertrainees bent die Team Trainees in september komen versterken.

Wat hebben de Avengers, Fantastic Four en X-Men gemeen? Het zijn allemaal teams van superhelden met elk hun eigen specialisme, karakter en unieke kwaliteiten. Alleen Samen kunnen ze de wereld behoeden voor het altijd aanwezige gevaar. Nu vragen we niet van de nieuwe trainees dat ze kunnen vliegen, sneller dan het geluid rennen of zomaar even een vrachtwagen optillen. Maar in de kern is het traineeship eigenlijk niet zoveel anders. Als onderdeel van Team Trainees is het namelijk ontzettend belangrijk dat je goed kunt samenwerken en je eigen unieke kwaliteiten inzet voor de inwoners van Hollands Kroon.

Als trainee werk je samen met je collega trainees aan uitdagende en vaak ingewikkelde gezamenlijke opdrachten. Hierbij werk je van begin tot eind nauw samen met je eigen team, maar ook met collega’s en organisaties in de gemeente. Dat betekent dat je soms je eigen mening en ideeën op moet geven of aan moet passen om samen tot een resultaat te komen. Dat is niet altijd makkelijk, maar net als de Avengers werken we samen aan een mooiere, schonere, veiligere en leukere gemeente Hollands Kroon (wereld). Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Zie jij het ook al voor je? Superman, Batman en Hawkgirl die samen de sperzieboontjes doppen voor het avondeten? Zoals we net hebben gezien is een goede samenwerking binnen Team Trainees erg belangrijk. Succesvolle samenwerking betekent alleen ook dat je op tijd om hulp vraagt als dat nodig is. Dat mag natuurlijk op werkgebied zijn, maar ook op persoonlijk vlak staan je medetrainees altijd voor je klaar. Er komt in twee jaar zoveel op je af (zowel qua werk als informatie als nieuwe ervaringen) dat het helemaal niet kan om altijd maar je eigen boontjes te doppen. Om hulp vragen is daarom een erg belangrijke superkracht. En als je medetrainees je niet kunnen helpen zijn er altijd nog je andere collega’s die maar wat graag helpen. Knip hem uit en hang hem boven je bed. Samen dop je de meeste boontjes!

Ondanks alle hulp komt er vroeg of laat een moment dat je een fout maakt. Misschien stuur je per ongeluk net die klaagmail over collega X naar hem in plaats van je collega! Of vergeet je helemaal Sander mee te nemen in je kernteamoverleggen! Klein of groot, fouten maken mag en is menselijk. Denk jij dat Iron Man nooit een mispeer maakte bij de ontwikkeling van zijn harnas? Of dat Batman altijd maar de juiste beslissingen neemt? Nee, iedereen maakt fouten. Door fouten te maken leren we als mens. Niemand kan in één keer lopen, fietsen of gitaar spelen! Vallen en weer opstaan, zo leren we. Wees dus vooral niet bang om fouten te maken. Het enige dat we hierbij van je vragen is dat je ervan leert. Fouten maken moet (kunnen)!

Okay, als supertrainee moet je dus goed kunnen samenwerken, om hulp (durven) vragen en niet bang zijn om fouten te maken. Dat zijn pas drie superkrachten hoor ik je denken (word ik dan toch telepathisch!?). De laatste superkracht die we graag in een supertrainee zien is een flink dosis zorgeloosheid. Ja, het werk dat we doen is serieus en heeft vaak direct invloed op de inwoner waar we het allemaal voor doen. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je niet af en toe lekker gek mag doen. Kijk naar Deadpool! Speel een potje blind tafeltennis met je collega’s, ga eens een potje karaoke zingen met je team of doe je volgende brainstorm lekker in het park als het mooi weer is. Je staat versteld wat er vervolgens aan creativiteit uit je komt. Het leven is al serieus genoeg. Don’t grow up. It’s a trap!

Zie jij jezelf hier al tussen staan? Hou dan werkenbij.hollandskroon.nl in de gaten en solliciteer vanaf 15 april!

Een gedachte over “De vier superkrachten van een supertrainee

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: