De Kop is er af #3 Trainees on Tour

De Kop is er af! Onze collega Astrid was de afgelopen maanden enorm druk met het organiseren van het lanceringsevenement van Op Kop. Ze vloog van hot naar her; uitnodigingen regelen, ondernemers benaderen, de locatie optuigen en natuurlijk niet te vergeten, de presentaties voorbereiden. Ze was er maar druk mee. Er komt namelijk heel veel kijken bij het organiseren van een dergelijk evenement. De lancering van Op Kop is enorm geslaagd en daarmee is ook de kop van ons traineeship er af!

Wil je toch liever de video op YouTube bekijken? Klik dan hier.

Eerste project als trainee

Wat is arbeidsmarktcommunicatie precies? Dat was de eerste gedachte die door mijn hoofd schoot toen ik te horen kreeg dat ik als trainee zou aansluiten bij het programma Match2020. Ik kwam er al snel achter dat Match2020 onderdeel is van De Kop Werkt!, het regionaal samenwerkingsprogramma van de gemeente Texel, gemeente Den Helder, gemeente Hollands Kroon en de gemeente Schagen.

Het doel van Match2020 is om de Kop van Noord-Holland neer te zetten als een aantrekkelijke leer- en werkregio. Een groep collega’s van de vier gemeenten werken hier al lange tijd aan. Ik mocht voor 5 maanden aanhaken als coördinator van de lancering van ‘Op Kop’. OpKop is een online platform voor leren, werken en wonen in de Kop van Noord-Holland.

Op aantrekkelijke wijze worden de kansen in de regio getoond: bij welke toffe bedrijven kun je bijvoorbeeld een stageplaats of baan vinden? Hier kom je achter door op de KansenKaart te kijken. Maar ook worden inspirerende verhalen van mensen die al leren, werken of wonen in de Kop van Noord-Holland gedeeld. Deze zogeheten ‘Koplopers’ zijn ook weer te zien in de promotiecampagne. Met de promotiecampagne, zowel online als offline, worden doelgroepen die al in de Noordkop wonen verleid hier te leren en werken. Maar mensen uit andere regio’s worden ook overgehaald zich in de Noordkop te vestigen en hier te leren en werken.

Hoe meer ik over Op Kop te weten kwam hoe meer vragen ik kreeg. Hoe ga ik ooit alle ondernemers van de Kop van Noord-Holland ervan overtuigen dat ze een gratis profiel moeten aanmaken op de website van Op Kop? En hoe zorg ik er daarna ook voor dat ze aanwezig zijn op het evenement van de officiële lancering? Mijn organisatietalenten heb ik alleen nog maar gebruikt voor het organiseren van een barbecue feestje in mijn eigen tuin voor maximaal 15 personen. Een lanceringsevenement is toch van een heel ander niveau.

Aan de slag!

Alle ondernemers in de Kop van Noord-Holland overtuigen van het belang van Op Kop vóór de lancering was misschien iets te hoog gegrepen. De website zou namelijk pas op 17 januari live gaan. Maar om zo veel mogelijk van deze ondernemers te bereiken voor deze lancering ben ik al met de projectleider van Op Kop langs de verschillende ondernemersraden in de Kop van Noord-Holland gegaan om het verhaal van Op Kop te vertellen. Ik kwam daarna nog op veel verschillende plekken zoals in de radiouitzending van RTV Noordkop, op een event over Smart Farming, op verschillende (nieuwjaars-) recepties maar ook op mijn oude middelbare school waarbij ik de conrector van Op Kop overtuigde.

Terugblik

De afgelopen weken ben ik zo overtuigd geraakt van Op Kop en de mooie kansen die hier in de regio zijn dat iedereen in mijn omgeving ongevraagd op een verkooppraatje van mij kon rekenen, actief deelde ik op mijn sociale media kanalen van alles over Op Kop en via familie en vrienden probeerde ik nog meer ondernemers te bereiken.

De verantwoordelijkheden die je tijdens het traineeship bij gemeente Hollands Kroon krijgt heeft er voor gezorgd dat ik erg betrokken ben bij Op Kop. Natuurlijk was het in het begin ook eng omdat ik bang was voor de nachtmerrie; dat er maar 20 aanwezigen zouden zijn op het lanceringsevenement. Maar door veel hulp van mijn collega’s van Op Kop is het gelukt om een mooi evenement te organiseren waar een heleboel ondernemers aanwezig waren en belanghebbenden van de vier gemeenten.

Ik heb de afgelopen periode enorm veel geleerd van zaken waar ik aan het begin van mijn traineeship nog van gehoord had. Ik ben bijvoorbeeld bedreven geworden in MailChimp, heb alle ins en outs meegekregen van een mediacampagne en heb enorm veel contacten opgedaan. Ik kijk nu al uit naar de volgende projecten!

Liefs Astrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: