Vliegend het traineeship in!

Na een reis door Zuid-Oost Azië mocht ik na de terugvlucht vrijwel direct aan het traineeship beginnen bij gemeente Holland Kroon. Maar oh neee! Omdat mijn vakantie nog twee weken in het traineeship doorliep was de rest van de groep al twee weken eerder dan ik aan dit avontuur begonnen. Het was mij vanwege de groepsapp daarom ook niet ontschoten dat me een introductieprogramma te wachten stond waarin de nodige meeloopdagen met verschillende teams op de planning zouden staan. Wetend dat de rest deze ministages grotendeels achter de rug had en ik dus flink aan zou moeten poten, begon ik vol enthousiasme aan de eerste dagen.

Ondanks een kleine paniekaanval op de eerst avond vanwege wat gedoe met de nieuwe computer en het instellen hiervan vond ik vrij snel mijn draai binnen het team en de organisatie. Vele meeloopdagen en vergaderingen volgden en dankzij een mooie teamprestatie lag er al na anderhalve maand een prachtig eindproduct op tafel. Een vliegende start was gemaakt!

We zeggen niet wat we gaan doen, maar neem je zwembroek mee.

In de tweede week stond er een verrassing gepland voor ons als team. Slechts de locatie en een tijdstip werden aan ons doorgegeven. Althans, een verrassing? Pienter als wij zijn, waren we er natuurlijk ruim van tevoren achter gekomen wat ons te wachten stond. Indoor skydiven! Het staat me nog op het netvlies hoe één van ons al enkele dagen van tevoren stond te springen van enthousiasme. Na enkele horror verhalen over gebroken armen, ging het dan toch echt beginnen. Voor we het wisten stonden we in een stormachtige cabine waar we om de beurt onze kunsten mochten gaan vertonen. Zonder angst gingen we alle 6 het avontuur aan. Wat een ervaring!

Zwevend in een cilindervormige cabine met een enorme kracht aan wind en 5 collega’s die je enthousiast aan het toejuichen zijn. Het laatst genoemde is misschien nog wel het leukste aan dit alles en laat deels zien wat voor groep wij zijn. Na de 3 minuten verdeeld over 3 keer dat iedereen mocht vliegen was het gevoel ontstaan dat het kunstje nu redelijk onder de knie was.

De begeleider ging hierna echter even los en liet wat kunsten zien waarvan je het bestaan tot voor kort niet voor mogelijk had gehouden. Met 6 stralende gezichten en opengevallen monden aanschouwden wij deze demonstratie waarna we met onderbreking van een bezoek aan de McDonalds voldaan naar huis gingen. Wat een prachtige manier om de start van ons traineeship in te luiden. Een vliegende start!

Teamtraining in de Ecolodge

Op de vroege ochtend in het midden van de week trokken wij met hoge verwachtingen richting de Eco Lodge in Den Oever. Ondanks die hoge verwachtingen hadden we weinig benul van wat ons de komende twee dagen te wachten stond.

Na een korte introductie van begeleiders Bart-Jan en Corine werden we vrijwel direct aan het werk gezet en kregen een mooie opdracht mee. We moesten drie vragen beantwoorden die gezamenlijk onvermijdelijk een verhaal tot stand zouden brengen over wie jij als persoon bent en waarom jij je tot deze persoon bent gevormd. Met zeer veel openheid werden er zes verhalen verteld waardoor we elkaar weer iets beter zouden leren kennen en vooral ook zouden begrijpen.

In de middag werden we in tweetallen naar buiten gestuurd om een goed gesprek te voeren. Dit was zeker geen straf, omdat onder andere de zon voor het eerst in weken tevoorschijn leek te komen en er slechts een dijk tussen de Eco Lodge en het wad bleek te liggen. Na de eerste dag waren we redelijk uitgeteld, maar dit weerhield ons er niet van om na een heerlijke maaltijd de avond te vervolgen met een drankje en hapje, goede gesprekken en vooral een stormachtig fanatisme bij de gespeelde spelletjes. Na een niet al te lange nacht stonden Bart-Jan en Corine alweer voor de deur om aan de tweede dag te beginnen. Als team hebben we deze dag flinke stappen gezet en een aantal zaken geconcretiseerd. Het weekend werd afgesloten met een spontane teamfoto aan het wad gemaakt door een van onze oosterburen.

Op weg naar een top team!

We zijn op weg om ieders kwaliteiten en karaktereigenschappen te gebruiken om als team trainees geslaagde projecten uit te voeren en een bijdrage te leveren aan de organisatie met een frisse blik. We zijn een super mooie groep die hecht Den Oever binnenkwam en het nog hechter verliet. En nu vooruit!

David Bijl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: