Op een minder bewoond eiland

Terwijl Britt met haar billen bloot melk uit een kokosnoot ligt te drinken op het strand in Spanje zijn wij nog hard aan het wennen aan het post-Britt-tijdperk. Een teamlid weg doet echt wel wat met ons als team, daarom zijn wij afgelopen weken met elkaar in gesprek gegaan hoe wij ons team zien en hoe we nog meer kunnen verbeteren. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat we waanzinnig veel hebben geleerd van afgelopen periode: het belang van je grenzen kennen, deze grenzen kunnen aangeven en vooral het belang om eerlijk te zijn naar jezelf én je team. We weten van elkaar dat we allemaal onze eigen kwaliteiten hebben, maar elkaar aanvullen kan soms wel wat beter!

Wij vinden ook dat we met z’n vieren wat resultaatgerichter mogen zijn. Daarom stoppen we per direct met lange vergaderingen en houden we nu 3 keer in de week een dagstart van een half uurtje waarin we bekijken wat er gedaan moet worden en wie dat gaat doen. Om dat goed te kunnen doen hebben we afgesproken om elkaar de ruimte te gunnen om inhoudelijke punten te bespreken, maar dat we dit niet persoonlijk gaan maken. Concreet betekent dit: niet met je ogen rollen maar echt luisteren zonder aannames. Over aannames gesproken: we hebben ook afgesproken dat we onmiddellijk aangeven wanneer iemand het idee heeft dat de ander aannames doet en daarnaar handelt. Dit klinkt simpel… Is het niet! Ook hebben we de eeuwenoude regel ‘afspraak is afspraak’ nieuw leven ingeblazen: als we iets hebben besloten gaan we dat ook doen in plaats van achteraf denken dat een andere aanpak toch beter is.

We hopen hiermee met een prettige samenwerking snellere en betere resultaten te halen en we houden jullie op de hoogte daarvan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: