Het regent zonnestralen

Het is alweer eind augustus. De dagen beginnen weer iets korter te worden, de korte jurkjes verruil ik voor mijn lange spijkerbroeken en ook ben ik deze week meerdere keren helemaal natgeregend. Het einde van een heerlijke Nederlandse zomer komt in zicht, maar ook het einde van mijn contract. Ja, je leest het goed.. Ik ga stoppen bij Hollands Kroon.. Ben je benieuwd waarom? Lees dan verder!

Ik weet niet zo goed waar ik deze blog mee moet beginnen, dus begin ik bij een ander eind, namelijk bij het einde van mijn studie vorig jaar.  

Op het moment dat ik begon met afstuderen was mijn plan duidelijk, ik zou gaan reizen. Dit plan werd echter in de war gebracht toen de sollicitatieprocedure voor het nieuwe traineeship startte. Ik besloot om een maandje te reizen en dat ik volledig voor het traineeship wilde gaan. Ik stelde mijn ik-ga-reizen-maar-weet-niet-wanneer-ik-terug-kom-reis uit, dit kon namelijk altijd nog toch!? Mijn twijfels over werken, ervaring opdoen en het superfijne gevoel dat ik van mijn reis kreeg drukte ik de kop in. Ik werkte al 1,5 jaar bij Hollands Kroon en ik had het naar me zin. Mijn keuzes pakte super goed uit, want uiteindelijk was ik één van de vijf nieuwe trainees! En zo was het eind augustus, vorig jaar. Het einde van een heerlijke zomer kwam in zicht en er wachtte een nieuw avontuur op mij die op 1 september zou startten.  

De eerste maanden vlogen voorbij. Het was druk, nieuw, leuk, uitdagend en soms lastig. Er gebeurde een hoop, soms negatief en soms positief. Inmiddels waren we een paar maanden bezig met onze opdrachten en was daar ons eerste feedback moment, waar Corine en Michiel mij hebben aangeboden om op zoek te gaan naar de sprankelende Britt. De Britt die zij al een tijdje niet meer hadden gezien en waar ik zelf ook niet meer bij kon.  

Er startte een traject en maar voor het begin van dit traject stond mijn privé situatie even helemaal op z’n kop. Ik kon niet langer mijn gevoelens, gedachtes en andere dingen de kop in drukken. Het was alsof er een hele beerput openging en issues naar boven kwamen, die ik niet had verwacht. Ik besloot dat het genoeg was. Ik begon met het doorbreken van patronen en gedachtes, die niet meer bij mij hoorden en waar ik last van had. Ik begon beter voor mezelf te zorgen, stopte met roken en laste een alcoholvrije maand in.

Er kwam nog een ander inzicht, namelijk het inzicht dat ik zoveel dingen ‘aangreep’ met het idee dat het hierdoor ‘wel beter zou worden’ of ‘ik me thuis zou gaan voelen’. Ik had behoefte aan rust, even een paar weken geen kantoor en even een paar weken vakantie/thuis werken. Deze periode begon een paar weken geleden, namelijk begin augustus. Half augustus vielen er een aantal stukjes op z’n plek. Dit zorgde voor het zetje wat ik nodig had, om echt te gaan doen wat ik wil, om te luisteren naar waar ik behoefte aan heb en om een keuze te maken die tot op de dag van vandaag als spannend voelde, omdat ik alleen nog mijn baan moest opzeggen.. 

Tot eind september ben ik aan het werk, om vervolgens begin oktober te starten met een taalcursus in Spanje. Daarna start ik mijn ik-ga-reizen-maar-weet-niet-wanneer-ik-terug-kom-reis met bestemming, duur en datum onbekend. Mijn huisje en abonnementen zijn opgezegd, mijn inboedel staat op marktplaats en ik heb mijn kledingkast met ongeveer 90% verminderd.. Ik ben er (bijna) klaar voor! 

Ik kijk met heel veel plezier terug op de samenwerking met jullie, op het eindeloze proces van ontwikkelen, de tijd vergeten omdat ik aan het prutsen was met Adobe, de fijne sfeer op kantoor, de gezellige borrels en uitjes, het tafeltennissen, HK tennis, de opdrachten waarvoor ik veel op pad was en vooral ook op het leren kennen van zoveel leuke en lieve mensen.  

Via deze weg wil ik daarom iedereen enorm bedanken voor alle warmte die ik de afgelopen 2,5 jaar heb gevoeld en alle kansen die ik heb gekregen!

~ Britt

4 gedachten over “Het regent zonnestralen

Voeg uw reactie toe

  1. Wat goed dat je je gevoel de ruimte geef, Ik heb een broer die ook de wereld over trekt.Alleen de foto,s al en de mooie verhalen. Ik hoop dat je ons via internet mee ga laten genieten.
    Groetjes Bert

    Geliked door 1 persoon

  2. Zeg Britt, aangezien ik geen tijd krijg om afscheid van je te nemen, zoek ik je wel op een andere manier op! Ik wens je zo ontzettend veel geluk in je reis en je leven, je bent een prachtige persoonlijkheid! Liefs Iris

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: