Trainee throwback & what’s next?

We zijn nu een jaar trainee bij HK, dus het is Trainee Throwback Time! Wij hebben ons afgelopen jaar ingezet voor meer digitale inwonerconsultatie, de WOP-app geëvalueerd en we hebben een kennisbijeenkomst georganiseerd waardoor er, onder het motto: “waarom moeilijk doen als het samen kan” een mooi netwerk van jonge ambtenaren uit de regio is ontstaan. Daarnaast hebben we innovatieve bedrijven en gemeenten bezocht en zijn nu nog bezig met een nieuwe inspiratiegids, waarmee wij iedereen willen inspireren met onze manier van werken! Over inspireren gesproken: Stasja hield op de Jonge Ambtenarendag in Stichtse Vecht een presentatie over onze manier van werken en Britt en Pierre hebben een inwonersavond georganiseerd waarin zij inwoners heel blij maakten met een opgepimpt Kolhornerbos. Sybren, Simone en Stasja zijn daarnaast bezig geweest met het optimaliseren van interne processen en het zichtbaar maken van resultaten in de vorm van dashboards en Britt en Pierre hebben de kop van Noord-Holland een economische impuls gegeven door mee te doen met De Kop Werkt!

Nu we op de helft van ons traineeship zitten weten we steeds beter wat we leuk vinden en waar wij goed in zijn, en dat maakt dat we steeds sterker in onze schoenen staan. We denken nu meer in kansen en mogelijkheden. Zo kregen wij deze zomer de keuze uit 5 individuele opdrachten voor de komende zes maanden die wij onderling konden verdelen. De keuze was erg snel gemaakt: Simone koos voor het vormgeven van een visie over hoe om te gaan met inwoners die graag een vakantiewoning permanent willen bewonen. Sybren gaat ervoor zorgen dat onze bedrijfsvoering op het gebied van handhaving aansluit op de eisen van de provincie. Pierre gaat de wereld redden en ervoor zorgen dat HK duurzamer wordt en Stasja gaat het sociaal domein evalueren. De vijfde opdracht sprak niemand aan. Daarom kozen wij ervoor om deze opdracht terug te geven en in de plaats daarvan een nieuwe opdracht voor te stellen: een onderzoek naar sociale eenzaamheid binnen onze gemeente. Britt wil hier namelijk heel graag mee aan de slag. Nu hebben wij gehoord dat het voorstel is goedgekeurd en zijn we alle vijf dolgelukkig met onze nieuwe individuele opdrachten!

We hebben ook nog gezamenlijke opdrachten: komend halfjaar gaan we ervoor zorgen dat onze organisatie optimaal gebruik gaat maken van dashboards en gaan wij het programma voor de pitstop organiseren: een dag voor de hele organisatie waarop we vooruit kijken, ons laten inspireren en vooral heel veel lol met elkaar gaan hebben. Ten slotte gaan we een QR-codetour door HK maken, waarin de mooiste plekken van HK uitlichten. Zo laten wij zien dat wij werken voor de leukste gemeente van Nederland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: