Mission COMPLETED

In ons Traineeship staat ontwikkeling centraal. Ontwikkelen doen wij op verschillende manieren, waarvan één van de manieren trainingen volgen bij de Hollands Kroon Academie is. Voor Britt en Stasja was het vorige week zover. De tweedaagse training Didactische Vaardigheden stond op het programma.

De eerste dag doken wij vooral de theorie in, deden wij ervaringen op door veel praktijkopdrachten uit te voeren en kregen wij tot slot een opdracht voor de tweede dag mee naar huis om voor te bereiden. De opdracht voor de tweede dag was in vijf onderdelen verdeeld, waardoor wij (een groep van tien collega’s) zich in tweetallen moesten opsplitsen.

Wij (Britt en Stasja) vormden een tweetal en waren het vrij snel eens over hoe wij de opdracht wilden aanpakken en vormgeven. De voorbereidingen zorgden voor hilariteit en een enorme dosis enthousiasme. De tien minuten durende training was misschien op het randje, maar het doel om een aantal leervormen vanuit de theorie te gebruiken in onze opdracht slaagde. Wij wilde met de leervormen: presenteren, demonstreren, hand-outs verstrekken en een praktijkopdracht, bereiken dat er een prettige sfeer werd gecreëerd, groepsleden enthousiast werden en dat ook daadwerkelijk de leerdoelen die wij van te voren voor de groep bedacht hadden bereikt werden.

Vanuit onze opzet stelden wij ook persoonlijke doelen op: wij kunnen kennis op een enthousiaste manier overdragen en wij durven deze training ook daadwerkelijk op het MFA te geven. Voor al het bovenstaande geldt: MISSION COMPLETED!

Tijdens de training Didactische Vaardigheden hebben wij veel tips en trucs gekregen, die wij in onze werkzaamheden kunnen en gaan toepassen.

~ Britt & Stasja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: